SuperBlog

Cum arată un city break perfect? Istanbul, noi doi și pisici, pisici, pisici

Îl iubesc așa cum nu am mai iubit pe nimeni niciodată. Nici măcar într-o altă viață, dacă există așa ceva. Simt că sufletele noastre s-au rupt cândva din aceeași stea și au căzut pe pământ în locuri diferite. Distanța nu a fost un impediment. Ne-am (re)găsit în Cluj. El, angajat în domeniul IT, eu călătoream în interes de serviciu. Privirile ni s-au întâlnit și-am simțit cum mii de artificii se deschid deasupra noastră, în lumea pe care știam că o vom construi împreună.

Iubirea învinge tot – teama de eșec, frica de angajament, vindecă rănile trecutului… Ne-am luat de mână și am promis că niciodată nu vom mai fi singuri. Ne-am dorit din primul moment aceleași lucruri: să ne sculptăm frumos unul pe celălalt, într-o armonie pe care să o răspândim peste tot în jur. Exact ca pisicile. Îți dau o stare de bine doar prin simplul fapt că se află în aceeași încăpere cu tine. Am descoperit că purtam amândoi o dragoste imensă pentru aceste ființe apărute parcă odată cu lumea.

Ne-am luat o pisică neagră. Apoi, la numai un an, am adoptat-o pe cea de-a doua, albă cu pete . Pisicile noastre au devenit filtrul emoțiilor negative. La fel ca atunci când plantele iau dioxidul de carbon din aer și ne dau înapoi oxigen.

Aniversare fericită, dragul meu!

Se apropie ziua lui de naștere. Mă gândesc că, atunci când împlinești 30 de ani, îți dorești ceva special, o experiență pe care să nu o uiți niciodată. Aș fi vrut să-i pot construi o lume întreagă de la zero, să pot creiona doar cu un simplu gest un oraș al visurilor noastre. Clădiri ce poartă-n ziduri o istorie seculară, acoperișuri vechi mângâiate de un soare nu prea puternic, bâzâit de oameni ce se duc și vin din toate colțurile lumii, un petic de mare… Noi doi. Și pisici, pisici, pisici…

Într-o seară liniștită, când stăteam în pat, cu pupezele blănoase lângă noi, mi-a arătat un clip. Ia uite ce drăguț este în Istanbul! Orașul ăsta geme de pisici, cred că ar fi Raiul nostru acolo. Ha, ha..

Am adormit cu gândul ăsta înfiripat adânc în suflet. A doua zi, încă de la prima oră, am început documentarea. Deschid Google, caut city break în Istanbul, iar primele rezultate au venit la fix. Un click pe oferte city break, iar imaginile au început să mi se deruleze în fața ochilor precum cel mai frumos vis…

Sursă foto: yenikapihaber.com

Numit în antichitatea greacă Byzantion, capitală a Imperiului Roman de Răsărit (devenit Imperiul Bizantin), Constantinopol (denumit Istanbul din 1930) se întinde, asemeni Romei, pe șapte coline. Pe fiecare dintre acestea, turcii au construit câte o moschee. Cu o populație de peste 18,8 milioane, Istanbul este singurul oraș din lume ce se întinde pe malurile a două continente: Europa și Asia.

Asia? Mi-am amintit de turul China-Tibet despre care mi-a povestit cea mai bună prietenă, așa că am știut direct ce-mi doresc: un city break Christian Tour.

Rezultatul? 1548 oferte zbor + cazare în Istanbul, Turcia. 😀 Imposibil să nu găsesc ceva care să ne placă, ideal pentru o aniversare fericită.

Top 10 atracții turistice în Istanbul

Imediat ce am rezolvat cu cazarea și biletele de avion, am luat un pix, o foaie și am început să-mi notez cele mai frumoase locuri de vizitat în Istanbul. Aveam de petrecut 3 zile în cel mai aglomerat oraș al Turciei și nu aș fi vrut să ratez ceva important.

Cu ochii căutând imagini, mă pierdusem pe străduțe, printre atâtea fețe necunoscute, creionând în mintea mea îmbrățișări calde, cuvinte nespuse, plimbări la pas, ținând de mână cel mai iubit om din lumea asta.

Mi-am amintit de serile petrecute pe malul mării, la pieptul lui, în timp ce piesa asta traversa plaja în fugă să ajungă la noi, de la terasele de pe faleză…

La final, lista arăta cam așa:

Am împachetat-o frumos, am pus alături și plicul cu cele două bilete de avion Christian Tour și l-am așteptat să vină acasă. Am pregătit o cină inspirată de bucătăria turcească – dolma, un preparat cu o umplutură numită sarma. Recunosc că baclava am cumpărat de la cofetărie. 😀

Sursă foto: © Zoryanchik
Sursă foto: dishes1.wordpress.com

Am notat și alte preparate tradiționale turcești pe care va trebui să le încercăm: diferitele și minunatele feluri de kebap, Lahmacun, İçli Köfte, sendvișurile cu macrou, covrigii de la gheretele roșii etc.

Street food in Istanbul

City break în Istanbul, orașul pisicilor

Hoinărind pe străzile Istanbulului, vom avea parte de cele mai languroase dovezi de afecțiune, de cele mai alintate și curioase priviri, de cele mai pestrițe codițe.

Care este povestea acestor pisici și cum de sunt ele atât de multe pe străzile megalopolisului turcesc? Odată cu apariția primelor blocuri, oamenii s-au confruntat cu o invazie de șoareci. A fost de ajuns să-și ia unul o felină și puf! Istanbul a devenit orașul pisicilor, adăpostind peste 30.000 de exemplare. Le îngrijesc, le construiesc căsuțe pe stradă, le lasă boluri cu apă și mâncare, le ocrotesc. Ba chiar le-au făcut și o pagină de Facebook – @catsofistanbul. :))

Populația orașului este în proporție de 99% de religie musulmană, respectul acestora pentru pisici fiind un lucru cunoscut la nivel mondial. Turcii le consideră a fi cele mai curate animale de pe pământ. 😀 În Istanbul, o pisică nu este doar o pisică. Există o zicală care însumează tot ceea ce reprezintă ele pentru locuitorii Istanbulului:

Dacă ai omorât o pisică, atunci va trebui să construiești o moschee pentru ca Dumnezeu să te poată ierta.

Sunt sigură că orice cat person s-ar simți aici ca acasă. 😀 Iar el îmi va mulțumi pentru că îi voi oferi dragostea mea înmulțită cu 30. De mii.

Dragostea pentru animale este diferită față de dragostea pentru semeni. Dar nu poți ști ce e dragostea cu adevărat, dacă nu iubești o pisică, un câine, un animal.


#Proba2 – SuperBlog | Christian Tour

Comments

comments

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: