Comentez.,  Despre mine și ce lucruri minunate fac eu,  Vorbe de duh

De ce port ruj roșu.

Am văzut acum ceva timp un status pe facebook care, trebuie să recunosc, m-a pus pe gânduri. Nu la modul acela filosofic, că nu e cazul, ci mai degrabă m-a oprit pentru trei secunde în loc:

Eu de ce port ruj rosu?

Asta era întrebarea: de ce toate fetele poartă ruj roșu în ultima vreme? Pentru că se poartă. Da, majoritatea fetelor au început să opteze pentru acest ruj doar pentru că e în trend. Și este în trend de ceva timp. A, da! Și pentru că e sexy, bineînțeles.

opisicaneagra redlipstick

Dar nu ar trebui să fie vorba numai despre asta. Rujul roșu s-o purta el pe podiumurile caselor de modă sau pe nu știu ce scenă mare a lumii, dar nu ne stă bine chiar tuturor. Pentru că există o regulă extrem de simplă pe care, dacă o aplici în orice faci, lucrurile îți vor merge de minune:

Less is more.

Așa că, dacă porți fustă scurtă, crede-mă că nu ai nevoie de un decolteu până la buric. La fel, dacă ai ruj închis pe buze, ochii vor machiați în culori nude și invers. Nu uita: puțin înseamnă, de fapt, mai mult. Dacă ai înțeles principiul, atunci îți va fi aproape imposibil să dai greș. Cu toate astea, ai grijă de dantura ta! Pentru că toate privirile vor fi conduse către buze datorită culorii puternice a rujului. 🙂

red lipstick

Știu, știu.. Bărbații cred că ne dăm cu tipul ăsta de ruj pentru ei. Numai și numai pentru ei. De parcă am orbita în jurul lor, iar orice gest le-ar fi 100% adresat lor ca să le atragem/distragem atenția. Ei bine, nu e nicidecum așa. Ne dăm cu ruj pentru noi. Nu-ți mai da ochii peste cap și citește în continuare! 😀 Femeile concurează! Cu oricine, orice, oricum, oricând. Au nevoie de confirmare, dar nu atât din partea celorlalți, cât a lor personal. Vor să se simtă bine în propria piele și sunt în stare de orice pentru asta. Se vor folosi, aproape în mod inconștient, de această armă… roșie, vor ieși la atac cu fruntea sus și cu atitudine:

Port ruj rosu pentru ca îmi ofera încredere.

Și dacă mie îmi oferă încredere un ruj roșu purtat (cu atitudine) ziua în amiaza mare, asta voi face! 🙂 Iar dacă celelalte fete simt la fel, sunt libere să încerce. Încrederea și stima de sine înaltă sunt sexy. Să nu uiți asta! 😉

monroe opisicaneagra.ro

Este adevărat că rujul roșu inspiră senzualitate, ba chiar sexualitate pură dacă ne uităm la Marilyn Monroe, de exemplu. Dar eu nu văd senzualul ca pe o adresare, ci mai mult ca pe o confirmare. Femeia voluptuoasă este, cu siguranță, o femeie conștientă de frumusețea ei. Dar ea nu se dă cu ruj roșu ca să vadă ochiul bărbatului, pentru că oricum ar fi doar vânare de vânt. Se răsfață într-o plăcere vicioasă, aceea de a fi admirată mai ales de alte femei. De-aia nu trebuie să vă alintați pe motiv că totul e despre voi. Niet, nu e!

Și dacă, totuși, vă băgați în discuții de genul, măcar învățați că un ruj roșu nu invită la nimic. Pentru că îl poți purta așa:

facebook.com 397533_301406136724940_6683940781978619784_n (1)

Dar îl poți purta, la fel de bine, și așa:

facebook.com 76970_163519057014554_8186462_n

Sau așa:

facebook.com 418828_347188241980967_1811286061_n

Tu ce părere ai despre? Chiar sunt curioasă. (Curiosity…, you know). 😀

Comments

comments

24 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: