Despre mine și ce lucruri minunate fac eu,  Recenziile Pisicii Negre

Recomandare de film: Solidream.

Mă gândeam acum că au zis ăștia că vin iar căldurile însoțite de nu știu ce coduri colorate. Toată lumea este cu gândul la concediu. Oricum ar fi, o călătorie e mai mult decât binevenită, fie ea în valuri gălăgioase, fie la umbra bătrâneții liniștite a unui munte.

Și stând așa, lungită în pat și citind, mi-a zburat gândul la aventura echipei Solidream, prezentată într-un documentar pe care l-am vizionat la Cinema Elvire Popesco, cu ocazia campaniei A velo au cinema, prin care se dorește conștientizarea asupra riscurilor încălzirii globale. Nu o să vă mint, am mers cu mașina până acolo, dar asta contează mai puțin. 😀

Când am ajuns, curtea Institutului Francez era plină de bicicliști în toată regula, fapt care m-a bucurat enorm. Chiar dacă nu am o bicicletă (nu mă simt în siguranță), aleg să fac un alt tip de sport, mișcare pe care o promovez de câte ori am ocazia. 🙂 Dacă aș avea bani și spațiu de depozitare a unei biciclete, nu aș ezita să-mi cumpăr una. Din aia cu coșuleț în față. :))

google.ro maxresdefault (3)

Așadar. Despre film? Mi-a plăcut. A fost în limba franceză și lucrul ăsta nu numai că nu m-a deranjat, ci m-a atras și mai mult. Traducerea a mai dat rateuri din când în când, dar am avut noroc cu cei câțiva ani de limbă franceză făcuți la școală. Pe scurt, Solidream prezintă un grup de prieteni din copilărie (numărul variază, din diferite cauze, de la trei la patru persoane), care hotărăsc să pornească într-o călătorie în jurul lumii, pe biciclete, având de parcurs în jur de 54.000 km, traversând șase continente.

Drumul lor nu este lipsit de peripeții, de lipsuri sau accidentări, însă imaginile surprinse de aceștia te lasă cu gura căscată. Mie, personal, mi-au accentuat dorința de a călători, dar cum era vorba aia? :))

google.ro 0518685c0a1026382054d3b0d59cbed938187f-wm

(Își dorește să călătorească în întreaga lume, dar nu are decât 5 lei pe card.  – Traducerea și adaptare: Moi)

Pe contul lor de Youtube puteți urmări imagini împărțite pe diferite țări. Mi-au plăcut China, Tibet, Antarctica și pădurile amazoniene. De fapt, tot. Că nu ai ce să alegi dintre atâtea frumuseți. Da, ăsta e cuvântul: frumuseți! Încercați să vă gândiți la cel mai frumos peisaj pe care l-ați văzut live vreodată. Înmulțiți cu șase continente și veți înțelege mai bine. 🙂

Trailerul prezintă foarte bine călătoria și reușește să surprindă momentele esențiale, dar, dacă vreți să aveți parte de o aventură pe două roți, busturi goale (de băieți bronzați) :)) și să luați contact cu câteva dintre cele mai interesante civilizații ale lumii, nu ratați filmul ăsta. 🙂 Conține imagini autentice pe care nu le vedeți în altă parte.

recenzii opn

Acum îmi dau seama că am folosit mereu cele cinci lăbuțe jucăușe în recenziile sau cronicile mele, dar nu fac risipă. Dacă e high five, merită! Poate data viitoare vă spun cu ce anume să nu vă pierdeți timpul. 😀 Give me five!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: