Te simți cel mai bine atunci când faci un bine altora!
A trecut perioada sărbătorilor. Ne-am mai liniștit, ne-am tras sufletul după alergătura aferentă pregătirilor de Crăciun și Anul Nou și putem sta de vorbă acum. Nu am mai scris de mult, știu, dar am avut un motiv întemeiat. Revin eu cu detalii, stați chill. 😀
Te simți cel mai bine atunci când faci un bine altora!
Astăzi este despre binele pe care îl putem face față de persoanele aflate la nevoie. Nu întâmplător am ales să scriu despre asta după Anul Nou. Pentru că faptele bune nu au nevoie de o anume perioadă, ele au nevoie de constanță. Și cine știe, poate aceste clișee (să fim mai buni, să dăm dovadă de mărinimie, să-i ajutăm pe cei nevoiași) vor cuprinde și alte luni ale anului. Până atunci, însă…
Fericirea nu este gata făcută. Ea vine din lucrurile pe care le faci!
Am un exemplu de acțiune caritabilă despre care vreau să scriu. Este diferită, nu știu să zic în ce sens, dar este o acțiune specială. Poate oamenii mi-au atras atenția, poate modul lor sincer de a aborda o problemă delicată… Nu știu. Și, oricum, nu cred că e relevant, până la urmă. 🙂
Între 10-16 decembrie 2015, Căminul de Bătrâni Sfinții Voievozi a organizat o campanie de strângere de fonduri pentru o comunitate ce avea mare nevoie de ajutor. De aici și numele:
Ajutoarele lui Moș Crăciun
Comunitatea pe care au încercat să o ajute a fost reprezentată de cei 37 de bătrâni de la căminul de bătrâni „Sfinții Voievozi”, 25 de copii (și familiile defavorizate din care provin) din Moinești, județul Bacău, dar și 163 de copii din satul Cund, județul Mureș.
Au fost realizate pachete alcătuite din:
• produse de îngrijire și igienă (săpun, șampon, pastă de dinți, periuță de dinți etc.);
• îmbrăcăminte de tipul căciuli, mănuși, fulare, maiouri, șosete etc.;
• dulciuri;
• jucării (preferabil noi);
• cărți/caiete de colorat și diverse ustensile pentru scris și colorat.
Au existat voluntari care mai de care mai speciali, printre care și Călin, un prichindel ce a înțeles și el importanța gestului de-a dărui, împărțind din jucăriile sale dragi către alți copii.
Se spune că banii n-aduc fericirea. Ei bine, depinde pe ce îi cheltuiești…
El este Alex, unul dintre copiii din comunitatea din Moinești, județul Bacău. Ajutoarele lui Moș Crăciun au pus la dispoziție un cont bancar în care se puteau depune bani și pentru el, pentru a-i face sărbătorile mai fericite.
Un voluntar a fost primit cu drag (și cu nevoie) de către tanti Tiluța, o bătrână din Moinești.

Bătrânii au fost încântați de gestul unor eleve de clasa a VIII-a, acela de a-i colinda în prag de sărbători. Un gest simplu, dar încărcat de semnificații creștinești, morale.

În final, trebuie să vedeți echipa la treabă. De fapt, doar o parte din ea. În realitate, #AjutoareleluiMosCraciun au fost mult mai multe și, personal, sper ca acesta să fie doar începutul. Unul hotărât. 🙂

Oricum, găsiți detalii depre desfășurarea campaniei, câteva colinde și mult mai multe imagini pe pagina de Facebook a evenimentului.
Închei cu aceeași idee din începutul articolului: sunt de părere că Moș Crăciun e doar o altă ocazie de a face un bine celor care au nevoie de el, dar putem întinde o mână de ajutor și în restul anului. Chiar și așa, cu un bănuț dat mai departe, un zvon pe blog sau banalul share… 🙂
Tu cum alegi să te implici?
2 comentarii
Natural
Dar din dar se face rai, dar mai trebuie sa ne si implicam. Spor!
Pisica Neagră
Așa-i cu implicarea. Vedem ce-o mai fi! 🙂