Despre mine și ce lucruri minunate fac eu,  Evenimente

Despre ce (nu) am povestit și merită să știți și voi

Așa cum am amintit în primul articol din 2023, s-au întâmplat mai multe treburi despre care nu am povestit, lucruri faine ce merită să scriu despre ele și aici. În luna decembrie, nu m-am vrednicit prea tare să scriu pe bloguri. Am fost, în schimb, destul de activă pe YouTube. Anul acesta, poate vor sta altfel lucrurile în ceea ce privește scrisul (oriunde ar fi el..). Om trăi și-om vedea, vorba aia.

Concert Dulce Pontes la Sala Palatului

A fost pentru prima dată când am participat la un concert de muzică fado al unui artist internațional. Și s-a simțit ca un carusel de emoții… Mi-a plăcut extraordinar de mult! Am simțit că îmi face „curățenie” în gânduri și-n suflet. Că îmi dă cu mătura, șterge praful, curăță geamurile, iar totul devine din ce în ce mai clar. Am nevoie de astfel de trăiri. Sau avem.

Dulce Pontes este considerată regina muzicii fado, a mai concertat în România, dar nu am apucat să o văd. Până acum. Și cred că voi mai dori în viitor să o ascult live. Uneori, oricât de priceput ai fi în ale vorbelor (și nu aș pretinde că sunt), tot nu poți descrie fiorul. Nodul din gât, vibrația unui violoncel ale cărui corzi par direct cele ale sufletului tău. Bucuria unei săli ce-ți întipărește un zâmbet larg pe față. Aplauzele de final și dragostea artistului. Căldura lui. A fost extraordinar! Și am ținut totul pentru mine, n-am postat nicăieri în social media. Parcă, de frică să nu piardă din intensitate. Simțeam că era seara mea, deși eram într-o sală cu peste 4000 de oameni.

Și, fără să-mi dau seama, adică abia acum am citit descrierea evenimentului de pe iabilet, am zis în mai multe rânduri ceea ce Paulo Coelho a rezumat în câteva cuvinte:

„Dulce Pontes te face să simți nevoia de a o împărtăși cu cei pe care-i iubești, dar și cu restul de univers, tăcut și intens, ce ne înconjoară”.

Aștept următorul concert Mariza la București.

Art Safari 2022 – Ediția a 10-a

Anul trecut, din fericire, am reușit să bifez ambele ediții Art Safari. Iar despre cea cu numărul 10 v-am povestit deja într-un articol separat.

Urmăriți site-urile de profil și vă puteți cumpăra biletul cu acces general la jumătate de preț. Eu așa am făcut. Oricum, nici prețul întreg nu este o avere, însă ai posibilitatea să beneficiezi de reduceri substanțiale (de până la 50%), așa că… De ce să nu te bucuri? 🙂

Petrecere de Crăciun la ARCUB

Pentru că jobul meu presupune și colaborări cu diferite instituții sau implicarea (prin sponsorizare) a unor proiecte (mai mici sau mai mari), am avut bucuria să particip la petrecerea de Crăciun organizată de ARCUB pentru colaboratori.

Pentru că am ajuns printre primii invitați, am beneficiat și de un „tratament special”. Am fost condusă prin expoziția (deja încheiată) de la parterul și subsolul clădirii din Centrul Vechi. A fost o bucurie! Eram doar eu și persoana de contact (ca să nu-i dau numele). Am admirat lucrări într-o penumbră intimă, dincolo de zumzăiala caracteristică unei expoziții.

Organizatorii ne-au pregătit și o surpriză, iar seara s-a încheiat cu un concert Nicu Alifantis.

Gala SuperBlog 2022

Despre SuperBlog și galele la care am participat din 2015 încoace, am tot povestit. Nu mai filmasem de ceva vreme un vlog dedicat, iar în decembrie am zis că este un prilej bun de a surprinde „câteva” imagini video din timpul evenimentului. Am scris „câteva” în ghilimele pentru că, în final, a ieșit un clip de vreo 45 de minute. 😀 Nu am vrut să tai mai mult pentru că, peste ani, mă uit cu foarte mare drag la absolut toate imaginile alea. Așa că.. Voila!

Fabrica de Poezie Vol. 48

Ultimele întâlniri Fabrica de Poezie au avut loc la BEAT bar umanist, un loc devenit drag mie tocmai prin prisma acestui proiect. La fel s-a întâmplat și în luna decembrie.

Am avut parte și de vreo două-trei momente inedite, au recitat și câteva persoane ce se aflau acolo pentru prima dată. M-am bucurat să vă d că mai prezintă interes poezia (și) în rândul tinerilor.

Bine, nu e cazul și când vorbim de Beti. A venit, a văzut, s-a plictisit imediat. :)) De la o vârstă, la ora aia ești deja în pat (de fapt, la orice oră). :))

De data aceasta, pe 15 ianuarie, ne vom vedea la Lloyd’s Pub, cu ocazia împlinirii a 4 ani de Fabrica de Poezie! Wow… Lună de lună, neîntrerupt din ianuarie 2019, ne-am dat întâlnire în jurul artei lirice. Sunt foarte curioasă unde va duce drumul ăsta.

Șiiii.. Cam atât despre evenimentele lunii decembrie 2022. Suntem la jumătatea lui ianuarie și am planuri peste planuri pentru cele două săptămâni rămase din ea. De la lansări în cinema, o nouă călătorie în Italia, până la probat rochii de mireasă… Yep, data se apropie parcă mai repede ca oricând. Emoții.

Comments

comments

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!