Advertoriale (s)toarse

Minți creative, oglinzi decorative – Pentru un concept deosebit de home design

Știm cu toții că, atunci când vine vorba despre decorarea locuinței, primele piese de mobilier pe care le alegem sunt cele cu o utilitate imediată – paturile, dressing-ul, biblioteca, mobila de bucătărie, dulapurile de baie etc. Imediat după aceea, vine partea în care trebuie să înceapă cu adevărat alegerile lucrurilor ce ne înfrumusețează căminul și îl transformă în „acasă” – colțul de lectură, măsuța de cafea, oglinda decorativă din hol… Fără acestea din urmă, o casă este doar funcțională, fără a purta o amprentă personală.

Oglinzile și rolul lor în locuința ta

Pe lângă faptul că ne ajută să ne verificăm ținuta înainte de a ieși din casă, oglinzile dau impresia unui spațiu mai deschis și a unei încăperi mult mai mari decât este aceasta în realitate. De cele mai multe ori, le folosim mai mult datorită funcționalității acesteia și pierdem astfel din vedere o oportunitate foarte bună de a le utiliza în scop decorativ.

Minți creative, oglinzi decorative

Având câteva noțiuni de design interior și folosindu-ți creativitatea poți transforma o oglindă într-o piesă centrală a unei încăperi, indiferent că vorbim despre hol, dormitor sau living. În ziua de astăzi, există atât de multe modele, încât nu ai cum să nu le găsești pe cele mai potrivite pentru locuința ta. Iată mai jos câteva exemple:

Oglinzile duble sau triple

Acestea vor atrage atenția și vor bucura privitorul mai ales prin simetria lor. Plantele constituie o pată de culoare ce va ajuta camera să prindă viață, cu adevărat.

Oglinzile rotunde

Acestea sunt cele mai indicate atunci când vrei să îți mobilezi camera într-un stil contemporan. Poți folosi o oglindă rotundă, simplă, pentru un stil minimalist, sau poți combina mai multe, de diferite mărimi, pentru un efect wow garantat.

Oglinzile geometrice

Poți ieși din tiparul oglinzilor ovale sau rotunde și să optezi pentru o piesă statement cu formă geometrică mai specială. Nu-ți fie teamă să-ți personalizezi căminul după bunul plac, chiar dacă ieși puțin din… norme. Atât timp cât oglinda se potrivește cu stilul abordat în camera respectivă, nu ai de ce să-ți faci griji. Nu-ți rămâne decât să te bucuri de o piesă inedită.

Oglinzile de podea

Acestea sunt, de regulă, oversized. Din acest motiv, impresia că te afli într-o încăpere mult mai mare se va accentua. Datorită fapului că reflectă lumina, oglinzile mari vor crea senzația unui spațiu deschis.

Oglinzile ca „obiecte de artă”

Pe lângă tablouri, oglinzile cu o ramă interesantă pot da impresia că te afli într-o galerie de artă. Le poți insera printre picturi ce au aceeași formă sau poți sparge acest tipar cu o oglindă rotundă, de exemplu.

Oglinzile de tip „fereastră”

Acest tip de oglinzi poate fi folosit pe un perete simplu pentru a-i oferi un aspect mai interesant din punct de vedere al arhitecturii. De asemenea, poți obține mai multă lumină într-un colț mai întunecat al camerei, prin amplasarea strategică a acestor oglinzi de tip fereastră, care să reflecte lumina.

Oglinzile vintage

Ca orice piesă de mobilier, și oglinzile trebuie să respecte stilul pentru care ai optat atunci când ai gândit conceptul decorării casei tale. La fel se întâmplă și în cazul oglinzilor vintage.

Indiferent de alegerea pe care o vei face, o oglindă te va ajuta să pui în valoare orice cameră și îți va fi de folos ori de câte ori vei avea nevoie să te asiguri că ieși din casă impecabilă, șoptindu-ți în gând:

Nu te preocupa, ești frumoasă (și) astăzi.


Sursa imaginilor: pinterest.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!