SuperBlog

Nu lăsa Bucureștiul să-ți fure tinerețea! ~ Îngrijirea tenului cu noua gamă Aslavital Mineralactiv

În urmă cu 12 ani, am plecat din satul meu cu un bagaj de aspirații și visuri dintre cele mai înalte. Mi-am lăsat grădina cu morcovii-n pământ și via din fața casei. Îmi amintesc cum culegeam câte-o roșie, o ștergeam de tricou, băgam o bucată de brânză într-un colț de pâine și fugeam din nou să bat mingea pe uliță sau să joc țurca. Desculță. Mi-am promis că nu voi uita niciodată de unde am plecat, că voi păstra cu mine, pe oriunde voi ajunge, natura, în toate formele ei.

Sursa: hotnews.ro

Dincolo de toate plusurile pe care Bucureștiul le-a adus în viața mea – evenimente, studii, posibilitatea de a-mi dezvolta cariera exact așa cum mi-am dorit, nu se poate să nu observ și dezavantajele traiului în capitală: legume și fructe bio foarte greu de găsit (chiar și în piețe), aer poluat, ore întregi petrecute zilnic în trafic… Chiar așa! Știați că suntem pe primul loc în Europa la timpul petrecut în trafic?

Cu atâtea noxe în aerul respirat, nu e de mirare că sănătatea noastră este vizibil afectată. Studiile au arătat faptul că, spre deosebire de femeile ce trăiesc în mediul rural, femeile din mediul urban tind să aibă mai multe puncte negre și riduri. Poluarea reprezintă cel mai important factor al apariției problemelor și îmbătrânirii tenului.

Așa că strig tare:

Nu lăsa Bucureștiul să îți fure tinerețea! Ai grijă de tenul tău!

În zonele aglomerate, cu trafic intens, particulele din aer ne usucă tenul și „obligă” astfel pielea să secrete mai mult sebum. Pentru că sunt invizibile, de cele mai multe ori uităm de existența lor, comportament ce conduce încet, dar sigur, la acnee, iritații, coșuri sau puncte negre.

Putem diminua efectele poluării asupra tenului construind, pas cu pas, un ritual de îngrijire a pielii. Știu că sună a ceva complicat, care ia timp, dar, odată transformate în obiceiuri, aceste gesturi simple îți pot oferi o infuzie de tinerețe și naturalețe tenului. Într-o lume în care abia găsim vreme să respirăm, în care programul nostru zilnic este și așa extrem de încărcat, rutina îngrijirii tenului nu trebuie să însemne ceva extrem de complicat. Așa că voi încerca să vă explic la subiect cum stă treaba cu…

A avea un ten frumos, indiferent de vârstă!

1. Demachiere și tonifiere

Chiar dacă nu obișnuiești să te machiezi, trebuie să știi că demachierea este un pas foarte important în îngrijirea pielii tale. Cum spuneam, particulele din aerul poluat sunt invizibile și, deși ai impresia că „nu ai ce curăța”, vei fi surprinsă de rezultatul de pe dischetele demachiante folosite.
Cei mai mulți make-up artiști declară că demachierea este mai importantă decât machiajul în sine. Pe un ten curat, produsele cosmetice se aplică mult mai ușor, iar rezultatele sunt mult mai bune. De aceea, este recomandată folosirea demachiantului și dimineața, înainte de aplicarea cremei hidratante și a fondului de ten.

Am folosit multă vreme demachiantul cremă, cel clasic. Dar, de când a apărut apa micelară, viața mea s-a schimbat complet. 😀

O poți folosi atât pentru demachierea tenului, dar și pentru ochi și buze. Eu am un ten sensibil și uscat, iar apa micelară curăță blând și nu-mi lasă senzația aceea de „strângere” a feței. Cu o formulă unică și originală cu Argilă 100% naturală și Cobiodefender EMR, Apa micelară cu Argilă Aslavital Mineralactiv are o acțiune complexă antipoluare și elimină efectele stresului urban.

2. Hidratare și protecție

După ce pielea ta este perfect curată, asigură-i o hidratare optimă, în funcție de ce tip de ten ai – uscat și sensibil, normal, gras, mixt.

În timpul somnului, celulele pielii se regenerează mai mult decât pe timpul zilei, de aceea, folosirea unei creme de noapte ce ajută acest proces este foarte importantă.

Pe timp de zi, este indicat să folosim o cremă cu factor de protecție solară (FPS/SPF), indiferent de anotimp. În contact cu razele ultraviolete, praful și particulele „murdare” din aerul poluat creează radicalii liberi ce epuizează oxigenul din celulele pielii și împiedică producerea de colagen. Mie mi-a intrat în reflex să-mi cumpăr exclusiv creme hidratante cu FPS, mai ales că am pistrui. 😀

Pe site-ul farmec.ro, vă puteți face un test prin care să aflați ce tip de piele aveți. În funcție de rezultat, veți primi și anumite sugestii de produse potrivite pentru fiecare dintre voi. Deloc întâmplător, mie mi se potrivește Crema hidratantă antipoluare SPF10 din noua gamă Aslavital Mineralactiv de la Farmec.

Aslavital Mineralactiv este prima gamă românească creată pe baza Argilei 100% naturale, provenită din Munții Pădurea Craiului, un ingredient local unic. Argila curativă, extrasă în condiţii igienice, este sterilă din zăcământ, fiind complet lipsită de germeni.

3. Detoxifiere – măști și fiole

Al treilea pas în acest ritual nu îți va „fura” din timp în fiecare zi. Poți aplica o mască pe săptămână sau la două săptămâni, în funcție de nevoile pielii tale. Bine, trebuie să recunosc că, de multe ori, trece și o lună fără să aplic vreun produs de genul. 😀

Fiolele hidratante detox din gama Aslavital Mineralactiv au următoarele beneficii: hidratarea, detoxifierea tenului și protejarea sa împotriva efectelor stresului urban, regenerarea celulară naturală. Acestea sunt perfecte pentru tenul meu sensibil și am vorbit cu Moș Nicolae să știe ce să-mi aducă! :)) Ideale pentru sezonul rece (și nu numai), fiolele hidratante detox mențin umiditatea la nivelul pielii, concomitent cu detoxifierea acesteia. Utilizate o dată pe săptămână, cele șapte fiole îți vor ajunge mai bine de jumătate de iarnă. Acum sunt la reducere, așa că vor fi cel mai bine investiți 30,92 lei la început de sezon.

Pentru măști hidratante, folosesc încă din adolescență pudra de argilăMasca de argilă pentru ten uscat se prepară simplu: două linguri de pudră de argilă, o lingură de ulei de măsline, un gălbenuș de ou și o linguriță de iaurt.

Am trecut de 31 de ani, așa că voi introduce în acest ritual și produsele antirid. În curând…

Am reținut, da? E simplu:

Demachiere/Curățare + Hidratare/Protecție + Detoxifiere/Mască/Fiole =
Ritual de îngrijire a tenului împotriva poluării


#Proba21 SuperBlog | Natura știe calea spre frumusețe by Farmec

Comments

comments

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: