București cu blocuri gri,  Despre mine și ce lucruri minunate fac eu

Treasure hunt monden | Am fost pe urmele iubirilor celebre din București

Odată cu trecerea timpului, am ajuns să consider că un cadou cu adevărat special constă în a oferi o experiență, o trăire, o emoție. Sau, de ce nu, o serie de informații utile (ca un curs sau… un treasure hunt). Acum, că a venit din nou primăvara, iar plimbările sunt din ce în ce mai dese (și mai plăcute), m-am gândit că este momentul ideal să vă povestesc…

Cum am pornit în căutarea de comori…

Conceptul de treasure hunt nu îmi era străin, însă, toamna trecută, atunci când am căutat ceva de genul pentru a oferi un cadou, m-am bucurat să descopăr că există deja câteva astfel de trasee și în București, dar și în țară. Le găsiți la o simplă căutare pe Google. Sau fiind atent la imaginile ataște în acest articol. 😀

Dintre cele disponibile în capitală, mi-am ales:

„Predestinați. Iubiri celebre din București”

Mi s-a părut suuuper interesantă această plimbare la pas prin București, combinată cu rezolvarea unor „puzzle-uri” și aflarea unor povești de dragoste ce au animat viața mondenă în alte timpuri.

Dacă îți plac poveștile de dragoste cu parfum de epocă, dacă urmărești cu sufletul la gură acțiunea unui film cu intrigi amoroase sau dacă doar vrei să dăruiești un cadou inedit unei persoane romantice, acest tur este pentru tine.

“Predestinați. Iubiri celebre din București” este un treasure hunt destinat celor care vor să descopere bucăți uitate de istorie, cancanuri de demult și amoruri ce au influențat destinul României.

Rezolvă indiciile, descoperă unde te duce traseul și află ce iubiri celebre au fost uitate printre clădirile vechi pe lângă care trecem des fără să știm la ce frământări au fost martore. Cine a fost Mița Biciclista, cu ce prințesă a avut legături George Enescu și ce cuplu de legendă a dus la formarea Bucureștiului – toate acestea și multe altele le vei afla parcurgând acest traseu. Ai nevoie doar de telefonul mobil si chef de plimbare!”

Am plasat comanda, am primit toate detaliile pe e-mail și am aranjat totul pentru o plimbare de neuitat. Traseul începe de la intersecția dintre Calea Victoriei cu strada Frumoasă și se încheie la Podul Izvor. Măsoară aproximativ 4 kilometri și se parcurge în vreo 3 ore, în funcție de mersul fiecăruia.

Noi l-am parcurs în mai mult de 4 ore, dacă punem la socoteală și oprirea pentru un prânz absolut delicios la Gambrinus, un restaurant din apropierea parcului Cișmigiu (da, da, acel Gambrinus). Îl menționez aici pentru că ne-a plăcut mâncarea, iar atmosfera a fost super ok.

De fapt, ce este de subliniat prin aceste poze cu mâncare este tocmai faptul că nu ești contratimp, te poți bucura de experiența unui treasure hunt în ritmul tău. Te oprești de cât ori simți nevoia, aprofundezi, admiri, pozezi, mănânci 😀 și mergi apoi mai departe. Ideal ar fi să păstrezi pentru final o astfel de oprire sau un premiu, o diplomă, orice posibil suvenir. Așa, să nu consideri că se termină prea brusc. Noi ne-am bucurat de rățuștele de pe Dâmbovița.

Ce mai trebuie să știi despre acest traseu de căutare de comori din București:

  • Ai nevoie de internet și telefon mobil – primești un link de conectare, o parolă și de-aici.. Multă baftă!
  • În acest link, ți se deschide o serie de întrebări despre diferite „opriri” de pe traseu. Nu aș vrea să dau prea multe detalii pentru că risc să vă fur din farmec și chiar nu-mi doresc. 😀
  • Te provoacă să descoperi detalii despre clădiri pe care sigur le-ai mai văzut, dar pe care nu le vei mai privi la fel după.
  • Nu ești condiționat de vreo rezervare, deci îl poți parcurge oricând vrei.

Pe scurt, cum se joacă:

  • Cumpără treasure hunt-ul și vei primi un e-mail cu un cod unic (license key) și un link de unde poti downloada broșura ce conține instrucțiunile și calea de acces catre tur (caută-l și în spam).
  • Când ai chef să-l joci (poți oricând în următoarele 365 de zile de la cumpărare), mergi la punctul de start.
  • Accesează link-ul din broșură de pe telefon și introdu codul unic.
  • Rezolvă ghicitorile, parcurge traseul și descoperă locuri noi și istorii interesante.

Cam atât pentru azi. Pentru mai multe imagini (foarte mișto, vă garantez), vă invit pe pagina de facebook a blogului O pisică neagră. Ca o completare, vă spun că am făcut fotografii și unor locuri ce nu sunt incluse în treasure hunt, doar așa, la derută. Doar nu credeați că vă fur din plăcerea asta! 😀 Dacă îl parcurgeți, mi-ar plăcea să-mi lăsați un mesaj sau un comentariu pe undeva.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!