Particip, nu asist!

Trebuie să vorbim despre păduchi. :D

Nu știu voi, dar eu nu credeam că mai există păduchi decât în familii defavorizate, care trăiesc în condiții greu de imaginat, unde chiar nu poate fi vorba de respectarea minimelor reguli de igienă. Statistica mi-a arătat că lucrurile nu stau chiar așa:

 • Conform celui mai recent studiu Omnibus, 2 din 10 români s-au confruntat cel puțin o dată, direct sau indirect, cu problema păduchilor de cap.
 • Deși este considerat tabu, subiectul păduchilor de cap este o problemă comună a zilelor noastre, care nu are legătură cu igiena personală.
 • Problema se întâlnește în special în rândul copiilor (7-14 ani).

blogalinitiative.ro varsta-medie-a-romanilo...l-contactarii-paduchilor

 • Din studiul Omnibus reiese că 46,7% dintre românii care s-au confruntat cu infestarea de păduchi au scăpat de aceștia cu ajutorul gazului, o metodă tradițională, în timp ce doar 26,1% au ales să utilizeze tratamente testate clinic pe care le-au cumpărat din farmacii.
 • Dintre respondenții participanți la Omnibus, 55,7% știu că păduchii se transmit prin contactul direct dintre capetele a două persoane, în timp ce 27,4% au declarat că nu știu cum se transmit aceștia.

blogalinitiative.ro LocuriLuatPaduchi

 • Mulți dintre adulții care povestesc că s-au confruntat cu problema păduchilor de cap în copilăria lor, spun că au fost traumatizați de faptul că au fost dați cu gaz și tunși la 0.

blogalinitiative.ro SolutiiPaduchi

 

Iată și câteva curiozități de genul Știați că… despre păduchi. Tot sub formă de bulbi, biensur. 😀

 • Păduchii sunt paraziți umani și au nevoie de sânge uman pentru a supraviețui. Ei se hrănesc cu sânge uman de 3-4 ori pe zi.
 • Păduchii nu pot trăi fără o gazdă umană mai mult de 24 de ore.
 • Păduchii femele pot depune până la 100 de ouă și necesită doar o împerechere pentru a fi fertilizate.
 • Păduchii nu pot sări sau zbura. Ei se balansează, se cațără pe păr și se mută pe scalp pentru a se hrăni.
 • Infestarea cu păduchi apare peste tot în lume și este mai frecventă în sezonul cald.
 • Păduchii nu pot fi îndepărtați sau înecați numai cu apă. Păduchii respiră prin 7 perechi de spiracle, 1 pe thorax și 6 pe abdomen. Localizarea acestor spiracle contribuie la capacitatea păduchilor de a supraviețui sub apă până la două ore. Aerul prins sub corpul păduchilor servește ca rezervă de aer când insecta este scufundată.

Oamenii trebuie să scape de rușine și să încerce să vorbească deschis despre această problemă, care se poate rezolva rapid și simplu, fără traumatizări prin leacuri băbești, gaz sau tuns la 0. 🙂 Soluția se găsește în farmacii. Ea se numește Paranix, unul dintre brandurile de top ale Omega Pharma, numărul 1 în Europa pentru eliminarea păduchilor de cap. 🙂

Am ales să vorbesc despre acest subiect pentru că mai mult de un sfert dintre respondenții sondajului Omnibus au declarat că nu știu care sunt situațiile cele mai comune din care pot lua păduchi. Cei de la Paranix au realizat un spot de prezentare a locurilor în care copiii sunt predispuși la infestarea cu aceste insecte:

Acum nu vă mai scărpinați în cap că nu aveți niciun păduche (e doar senzația) :)) și luați de șeruiți, să știe lumea! 🙂

 

Comments

comments

4 comentarii

 • Sorina

  E intr-adevar un subiect tabu si ma bucur ca ai scris si despre asa ceva. E bine sa fii informat, sa stii ce ai de facut intr-o astfel de situatie. Multumim, pisicuto!

 • Mărgeluţa

  =))) Am avut paduchi de 2 ori in viata mea. Prima data i-am luat de la Gina, vecina de la tara, exact cu 2 zile inainte de inceperea clasei intai. Maica-mea a si plans, ca nu vazuse in viata ei paduchi, iar eu m-am ales cu o tunsoare de baietoi. :))) A doua oara, de la vecinii de la 2, cand am jucat pitulusul si am schimbat caciulile. :))) De data asta, maica mea nu s-a mai impacientat asa, stia deja ce era de facut! =))) Concluzia e: nu va incredeti niciodata in vecini, generozitatea nu e intotdeauna o binecuvantare! 😛

  • Pisica Neagră

   :))) Și eu am avut păduchi. 😀 Luați, împrumutați pe vecie! :)) Chinul de rigoare: spălat cu gaz și curățat cu „pieptenele des”. Era unul luat special pentru așa ceva: din os, cu două părți – dinți rari și dinți deși. Partea cu dinții deși era insuportabilă, dar nu-i scăpa nimic. :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: