Frânturi de suflet

La mulți ani, Mami meu!

Astăzi este ziua ta și îți zic La mulți ani, Mami meu! Ți-am zis și aseară, ca să fiu prima care îți urează din suflet tot ce e mai bun pe lumea asta și să-mi fii sănătoasă!

Mami meu

Te-am ascultat seri la rând povestind vrute și nevrute, te-am auzit râzând, dar te-am și ținut să nu cazi atunci când plângeai… Am suferit împreună în clipe cumplite și, deși tu erai cea care ar fi avut nevoie mai mare de mine, ai uitat de toate, le-ai pus deoparte și m-ai ținut strâns în brațe spunându-mi că totul va fi bine. Și a fost!

Îmi place când îmi spui, de fiecare dată înainte să închizi telefonul, să am grijă! Să am grijă de mine și mă pupi. Eh, atunci sunt liniștită. Gata, pot muta munții din loc, mă pot lupta cu morile de vânt. Îmi dai putere să merg mai departe. Știu că tu crezi că ești cicălitoare, dar de fiecare dată îți spun: nu ești! Vreau să fii așa, îmi place când mă întrebi sigur ești bine? chiar și de trei ori la rând. Cui nu i-ar plăcea să împartă cu cineva gândurile, bucuriile, dar mai ales tristețile, știind că grija este sinceră? Tu faci asta și îți mulțumesc.

eu cu Mami

Îți mulțumesc că m-ai lăsat să descopăr de mică ce înseamnă eleganța în haine, atitudine și glas. Că știu ce e ăla dermatograf (al tău era verde), că laptele demachiant (Doina…) nu mi-e străin, iar părul trebuie să-mi stea perfect înainte să ies din casă. Chiar de merg s-arunc gunoiul. Mulțumesc, Mami meu, pentru că ai ambiție și atitudine de învingătoare!

Mulțumesc că mi-ai încredințat toate visurile tale și mi-ai pus cu drag stiloul în mână. M-ai învățat că trebuie să ajung departe, că școala te face om și e o mândrie să înveți carte! Mulțumesc că ai apreciat cărțile și lectura și m-ai crescut cu o bibliotecă în toată regula în sufragerie. Așa am înțeles care este, de fapt, normalitatea. Și mi-am însușit-o. 🙂

Tu ai fost dintotdeauna un model pentru mine. Îmi place să zic asta. Pentru că mă uit în urma ta și văd zâmbete și flori, văd soare și curcubeu. Asta lași pe unde treci. Dar curcubeul ăla răsare după ploaie și furtuni teribile. Tu ai știut să joci rolul lui Noe în viața noastră și să ne salvezi pe toți în arca ta – sufletul.

google.ro tumblr_m2mzk0H9pw1qkynm4

Suntem firi diferite, dar am încercat să fur cât mai multe de la tine. Am avut atâtea de învățat… Și încă mai încerc. Încerc să fiu copilul pe care orice mamă și l-ar dori pentru că tu ești, la rândul tău, o mamă pe care orice copil și-o dorește.

Mă înțelegi atât de bine cum nimeni nu o va putea face vreodată. Dintr-un sunet mă recunoști, știi când nu sunt bine. Și mă ridici, știi ce să zici și cum să mă determini să mă țin tare ca fularul. :))

Uite-mă, sunt mare! Datorită ție. Pentru că m-ai făcut, m-ai crescut frumos, cu grijă și cu toată dragostea de care numai cea mai bună mamă din lume e capabilă! Mi-ai dat tot fără să te gândești. M-ai ajutat fără să aștepți nimic în schimb. Numai zâmbet. Atât. Să fiu fericită și să fiu bine. Sunt bine, Mami. Sunt cel mai fericit copil din lumea asta pentru că Tu ești mama mea! Pentru că ești înțelegătoare, că îmi porți de grijă mai mult decât reușesc eu uneori să-mi port, că te gândești la mine și oricât de departe ai fost în ultimii ani, nu m-ai lăsat să-ți simt lipsa. Dar lipsa ta se simte și doare. Pentru că în zile ca acestea aș vrea să-ți fac eu tortul cu mânuțele astea două. Da, eu! Nu m-ai lăsat să fac nimic cât timp am fost acasă la mama. Îmi ziceai: lasă, mamă, că ai timp să gătești! Mergi și învață! Aia e treaba ta! Mulțumesc, Mami meu.

Ți-aș scrie mereu rânduri frumoase, dar și-ar pierde din farmec, s-ar repeta la nesfârșit. Așa funcționăm noi, oamenii. Ne place noul, vrem mereu altceva. Dar rândurile astea sunt ceea ce simt în fiecare zi, tu știi asta. Eu am vrut să știe întreaga lume: am cea mai tare mămică din lume și mă mândresc cu ea!

La mulți ani, Mami meu! Te iubesc!

Semnat,

Fata ta de ciocolată.

Și de Bonibon.

Comments

comments

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: